Zo nu en dan zal ik hier een verslag plaatsen van de trouwerijen waar ik foto`s mocht maken. Het is voor mij helaas niet mogelijk om van alle trouwerijen een verslag te plaatsen.

Locatie: De Zeegser Duinen Op het moment dat ik dit schrijf is het alweer 2020 en heb ik 45 bruiloften mogen fotograferen in 2019 en wat was het een prachtig jaar! De bruiloft van Michel en Ilona zit nog vooraan in mijn hoofd, wat was dit een mooie sfeervolle dag. Prachtig bruidspaar, schitterende locatie, trouwen op een schommel, zalig weertje en brassband met dansers, dit was heel mooi. De foto’s geven de sfeer echt prachtig weer, heel veel blije gezichten, klik hier voor de foto’s want hier moet je van meegenieten!
Locaties : Havixhorst in De Wijk en  Sukade te Meppel 20 december kwamen Bas en Marjet hun trouwfoto’s ophalen! Kijk Bas op de achtergrond blij zijn met zowel zijn mooie vrouw als zijn veel te snelle C cabrio AMG nogwattus. Zo’n mooi lief stel en een intieme bruiloft, prachtig. Daarmee mocht ik dit jaar in totaal bij 35 bruiloften aanwezig zijn. Zulke mooie momenten mee mogen maken, veel gelachen, lieve mensen ontmoet, prachtige albums mogen maken, het was een hele eer. Bedankt allemaal en nu eerst even lekker relaxen.
Locatie: Oenkerk en Roodkerk Ja daar sta je dan weer.. in de mooie maar o zo lastige kerk van Readtsjerk; het Readtsjerkje! Prachtig natuurlijk als trouwlocatie, maar altijd lastig om me wat onopvallend te kunnen bewegen. Smal gangpad, bruidspaar breeduit in het midden, ambtenaar achter een groot hek, waar kun je heen als fotograaf? En dan is hèt moment daar, het JA-woord, de kus ! Klaar staan, camera gereed, actie!  Maar eigenlijk kun je geen kant uit. Dus als ambtenaar (Grytsje Dijkstra, altijd vrolijk en enthousiast) je dan vraagt ‘staat het er mooi op fotograaf?’, ja dan ben  je van mij! Ga hier maar even staan Michiel en Emily, dan mag je elkaar nog een keer ‘feliciteren’. En, geachte aanwezigen, dit keer wel even juichen springen stampen en gek doen graag !! Heerlijk moment.
Locatie: Drachten en Drachtstercompagnie Dit was wel bijzonder zeg vanochtend, normaliter komt de bruidegom zijn bruid ophalen maar vandaag was dat andersom! Een niet alledaags momentje, de bruid staat voor een dichte deur te wachten. Waarom ingewikkeld doen als het ook praktisch kan. Na dit mooie moment gingen we foto’s maken in de buurt van Bakkeveen, waar ik weer eens boompje mocht klimmen. Ik ben gek op een foto van bovenaf en dat kon vanochtend prima. Blijft leuk, hoewel ik me ook nu weer afvroeg hoe ik beneden moest komen.. Toen de shoot klaar was begon het te regenen, wat een timing. Na de lunch trouwen in het gemeentehuis van Drachten waarna ik nog mee mocht voor een MEGA stuk taart (lekker hoor!), daarna zat het er voor mij weer op.
Locatie: Landgoed Lemferdinge (Paterswolde) Laurens en Ellen, wauw! Hier moet je bij geweest zijn. Een heerlijke bruiloft van een heerlijk stel. Mooie mensen, fotogenieke locaties en een hoop emotie. En zeker niet te vergeten een unieke trouwceremonie. Nou heb ik al best wat huwelijken mee mogen maken, maar een bruid die met de rug tegen de rest aan gezet wordt of een bruidegom met een blinddoek, dat had ik nog niet eerder gezien. Wat een leuke en ongedwongen trouwceremonie was dit. De BABS was zo van slag van deze unieke gebeurtenis dat ze spontaan de lessenaar sloopte en de ringen vergat. Ik kan het me goed voorstellen. Wat zag dit er mooi uit zeg. Van trouwen buiten onder de boom, eten in de boomgaard tot het ijs van Mattie Gelati aan toe. Als klapstuk Laurens die de schijn ophield door geen openingsdans te willen doen, maar vervolgens met Ellen samen een prachtige show weggaf, iedereen verbaasd en met open mond toekijkend. Wat een geniale dag. Kijk hier voor de foto’s van Laurens en Ellen.
Wat een bijzondere dag was dit, 8 juli 2018, de 8e dag van kunstenaar Marten Winters. Een groots project, onderdeel van Leeuwarden-Fryslan 2018, culturele hoofdstad. Eén schakel uit alle bijzondere gebeurtenissen deze dag, dwars door de hele stad heen, was de bruiloft van Steven en Anna. En ik mocht de fotografie verzorgen! Super om dit te mogen doen, en helemaal als je vervolgens foto’s toegestuurd krijgt van mensen die Omrop Fryslan zitten te kijken en je ineens door het beeld zien lopen! Een unieke gebeurtenis dit en prachtig om nog eens terug te zien. Een mooie en emotionele ceremonie, een mega taart geschonken door het Friesland College, een enthousiaste BABS en een fotoshoot die we bij Hempens deden omdat de 8e dag trein net voorbij raasde de Blokhuispoort in, waar we bedacht hadden foto’s te maken.. Het was mooi.  
Locatie: Franeker en Leeuwarden Half november is het alweer en ik mag nog één bruiloft fotograferen dit jaar! En wat een mooie afsluiter.. Paul en Esther, wat een lekker gek stel. Vandaag was ik naast fotograaf ook trouwchauffeur. Wat maakt het ook uit allemaal. Gezellig op de achterbank naar de fotolocaties, Paul onze acteur en charmeur was helemaal in zijn element. Heerlijk foto’s schieten, zonnetje erbij, niet warm, wel mooi. Getrouwd werd er in Franeker en daarna voor de kerkdienst en feest naar Eeltjeshiem. Tussendoor nog even eten in de chique zalen van het Stadhouderlijk Hof. En voor je het weet is het feest los en ligt Paul op de vloer. Uiteraard stond ik paraat en staat het op camera! 🙂
Locatie: o.a. Menaldum, Wommels, Bolsward Dit was in vele opzichten niet alledaags! Menno is zelf fotograaf en dat leverde wat bijzondere wensen op! Knap lastig lijkt het me dan zelf ook om zo iets als je bruiloft uit handen te geven als je het misschien liever zelf fotografeert! Ik hoefde dan ook niet veel na te denken over welke houdingen ik dit bruidspaar wilde aan laten nemen, dat wisten ze zelf wel..en ook de nabewerking van de foto’s deed Menno liever zelf. Het is weer eens wat anders. Desondanks was ik zeer welkom en heb ik weer genoten. Eén van de laatste bruiloften in het gemeentehuis van Menameradiel, aangezien deze gemeente bijna verdwenen is. Naar Wommels voor de receptie en daarna Bolsward voor de fotoshoot en een intense kerkdienst in het ‘Gloriehuis’ in Bolsward. Onderstaande foto is 1 van de weinige die ik zelf in mocht brengen en die laat ik dan ook graag zien natuurlijk. Vooral ook omdat veel bruidsparen op de één of andere manier zo graag op  bruggetjes willen poseren en ik dat vervolgens zo afgezaagd vind. Maar zo, in het groen, herfsttinten die al een beetje doorkomen, zon, schaduw, zo mag het van mij wel ! 🙂
Locatie: Zwolle, Olst Wauw wat een mooi thema huwelijk… Roaring twenties! En wat prachtig doorgevoerd en iedereen deed mee! Met al die thema’s die ik meemaak is het wel eens lastig wat uit de kast  te trekken maar een setje bretels deden het al heel goed en mijn fotokoffer was voor de gelegenheid verstopt in een oude zwarte koffer, zo mocht ik ook meedoen. In een oude A-Ford in stijl vanaf Zwolle naar prachtige locaties : Kasteel De Haere en Gaia in de omgeving Olst. Warm en droog was het allerminst maar de sfeer zat er lekker in, foto’s maakten we in de mooie nostalgische setting van Humphreys in Zwolle. Een mooi thema, een mooie dag, mooi bruidspaar en mooie gasten, alles  was weer aanwezig.
Locatie: Sneek Lokaal55 was vandaag weer het decor voor een prachtige bruiloft. Eelke trouwde zijn Anna in het ‘kapelletje’ naast Lokaal55. Wat een mooie plek en wat is het toch een gek idee als je bedenkt wat het oorspronkelijke doel van de ruimte was. Maar prachtig aangekleed en sfeervol doet weinig nog denken aan de oorspronkelijke koeienstal als laatste stop. Het kerkelijk huwelijk vond plaats in Oppenhuizen, allemaal met de open praam die kant uit. Terug naar Sneek plensde het en konden alle daggasten, inclusief ikzelf, carpoolen met de avondgasten terug. Wat een warmte en saamhorigheid, mooi om mee te maken. Na nog wat feestfoto’s, openingsdans, gooien van het boeket, zat deze mooie dag er helaas weer op.
Locatie: Kollum, Leeuwarden, Stania State, Burdaard Oh heerlijk, dit was weer genieten vandaag zeg. Wat een plezier, zo heb ik het graag en wat is dat ook heerlijk om terug te zien in de foto’s. Het begon al bij de kapper in de ochtend, Anke het haar alle kanten uit, het ophalen van de bruid en daarna naar beppe toe, het begon al enorm blij allemaal. Voor foto’s naar de Blokhuispoort, ondanks de steigers een mooie setting  voor foto’s! Trouwen op Stania State, voor de laatste keer voor mij met Klaas Politiek.  Jammer, fantastische ambtenaar maar stopt er helaas mee. Trouwen voor de  kerk in Burdaard, de persoonlijke verhalen over Anke door Sybryn hoorde ze geloof ik liever niet, maar aan het begin van het feest werd Sybryn genadeloos door zijn familie teruggepakt. Wat een mooie dag en wat mocht ik weer dichtbij komen, bedankt!
Wat een lol vandaag met zo’n prachtige oude VW T1 bus.. Van mijntrouwebus.nl ! We maakten er wat kilometers mee en heel wat leuke foto’s. Trouwen zouden Peter en Elly misschien wel doen in de Uniastate in Bears, althans het stalen frame wat er staat ter nagedachtenis aan de state.  Helaas was het weer niet mooi genoeg en werd het binnen in het kerkje trouwen. Ook mooi! Op de boerderij en mini-camping van Peter en Elly gingen we los met foto’s maken, in de bus, op de hooizolder en op een oude trekker, niks was te gek. Lekker gegeten op Klein Zwitserland en daar was in de avond ook het feest. Prachtige familiefoto’s nog kunnen schieten op het strandje daar aan het Bergumermeer, wat een sfeer!
Locatie: Balk Oh Jurjen en Irina, jullie dag vergeet ik nooit weer vrees ik. Al was dat alleen al maar om dat gru-we-lijke liedje dat je vader geschreven had over je Irina, Pienie Peenhaar. Zag hem genieten haha.. dat liedje  krijg ik nooit weer uit mijn hoofd. En wat was het jammer dat het weer niet meezat.. van een tuinfeest naar een huwelijk binnen, wel op een mooie stek trouwens, de oude landbouwschool van Balk. Toch ook heel mooi. Het was een prachtige dag, wat een emotie en wat een warmte, het was mooi om bij te mogen zijn. Toen diezelfde vader mij bij het foto’s  schieten begin van de avond in Tersoal ‘Sexy Lexy’ begon te noemen, was het voor mij duidelijk.. tijd om te gaan! 🙂
Locatie: Wergea, Sneek, Wâldwei Saskiastraat.. Rembrandtstraat.. dat spookt nog lastig in elkaar om als je op zoek bent naar je bruidegom! Leeuwarden is best groot soms.. maar éénmaal gevonden konden we los en  op naar Jildou in Wergea. Altijd leuk zo’n enorme jurk in een cabriolet wurmen.. mem en beppe doen een poging en Maurits gelooft het allemaal wel. Heerlijke foto’s. Trouwen in Sneek en daarna terug naar de carpoolstrook aan de Wâldwei waar het soort van ooit begon, en feesten in ‘De Wâldwei’. Het was een kort programma voor mij vandaag maar de foto’s van dit gezellige stel zijn er niet minder om!
Locatie: Hallum en Ferwert Wauw, als er iets indruk heeft gemaakt vandaag dan is het, naast het prachtige bruidspaar natuurlijk, de auto! Wat een dikke Cadillac, en wat ik zelf het mooiste vond was wel de platenspeler.. ouderwetse singles afspelen en dat in de auto. Geveerd en wel zodat hij niet over slaat als je over een hobbeltje rijdt. Wat een geniale vondst. En wat een mooie dag verder ook. Lief bruidspaar, gezellige familie, mooie fotolocaties (de tuin van de Martenastate lag er prachtig bij, alleen wat waren de druiven zuur, letterlijk!!), mooie ceremonie, wat wil je nog meer!
Locatie: Apeldoorn, Teuge Wat is het toch altijd fijn als je door een eerder bruidspaar aanbevolen wordt en vervolgens af mag rijden naar onbekende plekken voor de mooiste intieme momenten. Vandaag stond de navigatie aan naar Apeldoorn, eerst naar de omgeving Apenheul voor foto’s in en om het park en daarna door naar Vliegveld Teuge voor de ceremonie in de avond en het feest. Maar eerst nog leuk foto’s maken en lekker eten. Wat een genot. Mooie setting zo tussen de vliegtuigen en wat stonden de kinderen er weer heerlijk op. Ze werkten niet vlekkeloos mee maar dat kan soms juist zo mooi en herkenbaar zijn!
Locatie: Sint Annaparochie, Froubuurt Wat een lekker nuchter stel zijn Hayo en Patricia zeg! Lekker droog,  heerlijk. Zo kan ik de week wel beginnen (het is maandag!). Patricia haar haar werd ’s ochtends bij haar ouders thuis in de tuin gedaan, lekker weertje erbij, prima sfeer om mee te beginnen. Hayo haalde zijn Patricia op in een meterslange limousine, hiervoor  moest hij maar liefst 50 meter zich laten rijden, wat een opgave 🙂 Getrouwd werd er in de molen van Froubuurt, en daarna hebben we foto’s  gemaakt samen bij Earewâld in de Jan Durkspolder. Goed weer, mooi bruidspaar, toen ze op een bootje een rondvaart gingen maken heb ik ze uitgezwaaid en zat het er weer op.
Locatie: Wieringerwerf, Pollepleats Vandaag de dijk over voor de ontmoeting van Maaike en Ina, beide samen thuis, de één in de woonkamer en de ander in de bijkeuken! Dit was wel ideaal pendelen tussen beide om foto’s te maken. Prachtig deze 2 dames, en hun jurken zo mooi op elkaar afgestemd, wat mooi. Met hun hondjes foto’s maken en daarna door naar de Pollepleats voor een prachtige ceremonie op de dansvloer daar. Super hoe je daar bovenlangs kan om foto’s te maken. Prachtige foto’s geschoten vandaag, de aankomst per boot, samen op de schommel, geflikflooi in het hoge gras en tussen het mais, wat een heerlijk stel !
Locatie: Borger, Harlingen, Waddenzee ! Zo, ik kan er weer 1 bijschrijven in de categorie ‘niet alledaagse trouwlocatie’ ! Trouwen op een zeilschip, midden op de Waddenzee. Wat bijzonder zeg! 17-7-17, weer zo’n mooie datum, toevallig op een maandag maar dat mocht de pret niet drukken. Eerst in de ochtend ging ik naar Borger en nadat het haar, make-up en de jurk gedaan waren, werd Cindy door haar Jeffrie opgehaald in een dikke Volvo V90. Op naar Harlingen waar de boot klaar lag om aan boord te gaan. Nog wat mooie foto’s van het bruidspaar rond de kade gemaakt en daarna de Waddenzee op. Wat een bijzondere plek om te trouwen, op het voordek van de Koh-i-Noor. Mooi weer, blauwe luchten, goed gezelschap, wat een romantiek. Super om er bij te mogen zijn. Na het trouwen kwam voor mij en de ambtenaar al gauw de watertaxi. Als een malle knalden we over het water terug naar Harlingen, dat is even wat anders dan de veerdienst van Doeksen. Kost een paar centen, maar ook weer een gave ervaring!!
Locatie: Joure, Westhem Wat een romantiek vandaag weer zeg! Prachtig weer op de Pollepleats vandaag, met een mooi aangeklede bruiloft op het gras. Wat een sfeer, die stiltes, die tranen, die muziek, kippenvel! Gezellig met de 3 kids eerst foto’s gemaakt op een klein dijkje bij Goingaryp en daarna door naar de Pollepleats. Na het trouwen werd er een buffet klaargezet waar je u tegen zegt, en ik mocht gewoon weer mee-eten! Dat is geen straf, heel mooi en luxe eten. Het feest ging ook vanaf de eerste minuut los, zo zie ik het graag.
Locatie: Sint Nicolaasga, Joure Leuk idee zeg, picknicken samen met de kids op je bruiloft. Leuk voor de foto’s ook! Maar dan is de lucht vervolgens antraciet en het gras kleddernat! Maar geen nood voor Hans en Martine, die zich niet zo snel gek laten maken. Dan de schuur maar in. De foto’s met de kids werden er niet  minder om. Mooi nog een paar foto’s kunnen schieten tussen de wijnvelden en daarna door voor het huwelijk in Joure en in de avond nog een mooie kerkdienst in Sint Niek. Het weer klaarde gelukkig steeds verder op en na de laatste hoosbui bij  het maken van de familiefoto’s was het gelukkig klaar! Een lekkere ongedwongen dag.
Locatie: Kootstertille, Dokkum, Gerkesklooster, Marum 7-7-17! Het was een mooie dag om te trouwen en dat was goed te zien! Volgens mij ben ik nog nooit zoveel bruidsparen op één dag tegen gekomen. Maar de mooiste bruid en bruidegom waren natuurlijk die van mij; Erik en Ingrid Louwina! Samen met hun zoontje Leon beleefde ik een prachtige dag. Wat is het toch fijn als mensen je zo toelaten in hun leven en op zo’n mooie dag, niet alleen het bruidspaar maar ook de gasten. Heerlijk open en gastvrij, zo schiet ik graag foto’s! Van Kootstertille naar Dokkum naar Gerkesklooster naar Kootstertille naar Buitenpost naar Marum, het was een mooie tour. We kwamen onder andere langs Ingrid Louwina haar school waar alle kinderen helemaal wild werden bij het zien van hun juf en haar bruidegom. Wat is dat toch altijd leuk om te zien. Trouwen in Buitenpost en BBQ ‘gewoon’ bij Erik zijn ouders in de tuin in Marum. Mooi versierd, goed gezelschap, zo hoort het. ’s Avonds op het feest mocht ik wat foto’s laten zien dus meteen een aantal foto’s bewerkt tijdens het eten, mooi als je meteen het enthousiasme over de foto’s kan proeven! Na de openingsdans was het voor mij (helaas) weer klaar. Kijk hier voor de foto’s!
Locatie: Vlieland Yessss! Dat is het gevoel dat bij me opkwam toen we op de Vliehors Expres zaten onderweg naar het drenkelingenhuisje! Yes!! Nadat voor mij 2 eerdere bruiloften, die hier ook plaats zouden vinden, in verband met het weer niet door konden gaan, was het vandaag dan echt zo ver! Op naar het drenkelingenhuisje op Vlieland, op de Vliehors. Langs het militair oefenterrein, slalommend om de geulen en op naar het verste punt van het eiland. Wat een prachtige bruiloft beleefde ik hier samen met Job en Annerieke en hun gasten. Het was niet eens zo zonnig maar dat hoeft hier ook niet.. grijsblauwe luchten, mooie setting, mooie gasten, wat een sfeer. We zouden eerst met driemaster Grootvorst met zijn allen over, maar in verband met het weer werd het toch Doeksen. Ook prima, de gasten gingen zondag toch nog lekker varen met de driemaster. Ikzelf heb na een rustige overnachting de veerdienst weer genomen, na het bruidspaar en gasten uitgezwaaid te hebben. Wat een ervaring, wat een bruiloft. Goed eten, mooi feest, ik mocht er verslag van doen. Met veel plezier denk ik terug aan een mooie dag en prachtige foto’s!
Locatie: Leeuwarden Kijk dit mooie gezin dan, Werner en Sandra met hun 2 mooie kids. Na al die jaren zou het er dan eindelijk van komen, trouwen! In een mooie rode kever, naar Theetuin Slappeterp om foto’s te maken. In de pipowagen, de boomhut, tussen de prieeltjes door, een mooi stekje eigenlijk wel om foto’s te maken! En trouwen, op de plek waar het jaren geleden begon, Fire café, nu hotel en trouwzaal. En feestlocatie, alles in één. In de binnenstad, de kade op met de kever, dat valt wel op, heel mooi allemaal.
Locatie: Froubuurt en Leeuwarden Weer zo’n mooie familie aangelegenheid waarbij ik bij de 2e broer Okkema aanwezig mocht zijn om de trouwfoto’s te maken. Dit gaat super zo! Altijd jammer dat op een gegeven moment alle broers en zussen getrouwd zijn.. We maakten foto’s bij stal De Hammeren in Frouwbuurt en getrouwd werd er in de muziekkoepel bij de Koperen Tuin. Het was voor mij een betrekkelijk korte dag maar ik vind dat ik de sfeer mooi vast heb kunnen leggen, vooral met kleine Taeke er bij, vrolijk mannetje!
Locatie: Marsum, Menaam, Engelum Jan en Ellie.. wat een dag! Deze vergeet ik niet snel weer.. tussen het burgerlijk en kerkelijk huwelijk werd er een kalf geboren op de boerderij van Jan en groen als ik ben op dat gebied, ging ik natuurlijk even kijken! Wat bijzonder! Jan zijn broer haalde het kalfje en ik stond er bij met mijn fototoestel.. Vooraf had ik al even laten blijken het verschil tussen stro en hooi niet eens goed te kennen en dan dit.. wat mooi. Maar laten we het huwelijk van Jan en Ellie niet vergeten natuurlijk! Ik was uitgenodigd om het ophalen van Ellie door Jan te fotograferen maar Jan, enthousiast als hij was, was veeeeel te vroeg en zo moesten we het nog even dunnetjes over doen. Foto’s maken bij het Poptaslot en trouwen in de trouwzaal van Menaam en het kerkelijk huwelijk in Engelum. Een mooie dag, een vrolijk bruidspaar, en heel veel rijst !!
Locatie: Leeuwarden Dit is ook mooi zeg, vanaf de trouwlocatie, het Stadhuis, wandelen naar restaurant Liuwherne en onderweg foto’s schieten! De oeh’s en aah’s vliegen je om de oren dan natuurlijk en Evert en Nynke werden zelfs toegezongen door een volle rondvaart-praam. Heel leuk en wat is het dan mooi om te zien dat iedereen spontaan vrolijk en nieuwsgierig wordt bij het zien van dit bruidspaar. We gingen zelfs over de markt en werden voorzien van een kaasplankje voor de rest van de maand. Na het eten werd er gefeest in de mooie zalen van dansschool Saco Velt, DJ Alex Vleer had de stemming er weer prima in! Goede muziek, mooi licht, een aanrader!
Locatie: Leeuwarden Wat is het toch heerlijk als je na zo’n mooie dag in de auto stapt en het gevoel hebt dat je nieuwe vrienden hebt gemaakt.. dat je er heerlijk tussendoor hebt kunnen bewegen, dichtbij mocht komen en hier en daar wat aanwijzingen mocht geven en verder iedereen lekker hebt zien genieten en daar verslag van mocht doen. Jammer dat de dag voorbij was maar verder was het prachtig. We maakten ’s ochtends foto’s op de oude invalsweg van Leeuwarden, die door de nieuwe haak niet meer in gebruik is maar er nog wel ligt. Ideetje van mijzelf en ’s ochtends eerst nog langs de Omrin Estafette voor een oude stoel en wat bijpassende ouwe zooi.. wat een gave foto’s werden dit zeg! Trouwen in de tuin van Stadhouderlijk Hof, mooi in de zon en op een mooi bankje, het plaatje was compleet. Ik mocht na de BBQ nog wat feestfoto’s schieten en toen zat het er helaas op!
Locatie: Leeuwarden De Waalse Kerk, dat is alweer een tijd geleden zeg. Blijft een mooie locatie om te trouwen, en dat deden Frits en Anna dan ook. ’s Ochtends eerst bij beide langs voor de ochtendfoto’s van het aankleden en dergelijke, de ontmoeting vond plaats in de Waalse Kerk. Mooi hoor, dat is weer wat anders dan het aanbellen bij de voordeur. We maakten foto’s in de Prinsentuin terwijl de gasten gingen praamvaren, daarna door naar de Koperen Tuin voor het eten en een mooi feest. Ik mocht de trouwdag van begin tot einde (bijna!) vastleggen, wat mooi om zo een compleet verhaal af te mogen leveren van dit mooie bruidspaar.
Locatie: Leeuwarden en Oenkerk Zo.. maandagochtend 8h paraat om Nynke te fotograferen in de make-up! Dat is weer eens wat anders 🙂 Wat een lekker stel is dit zeg. Wat een plezier, wat een vrolijkheid. Na één dag pauze mocht ik weer naar Stania State, maar nu buiten trouwen op het terras. Prachtig. We maakten foto’s onder andere op het station, door de politie in de boeien geslagen en een machinist speelde het spel leuk mee, wat een dolle boel. Na de kerkdienst in de Wijngaard kerk op de Bleeklaan te Leeuwarden (mooi verstopt kerkje), mocht ik gaan. Mooi ook, na het trouwen loopt menig bruidspaar, onder de indruk van alles, door de zaal terug naar buiten, maar van Daan en Nynke kreeg ik een toegift !
Locatie: Oenkerk en Leeuwarden Vandaag mag ik weer naar Stania State. Blijft een mooie locatie, al is het met trouwfoto’s binnen maken best lastig. Veel tegenlicht en van binnen vrij donker, maar desondanks wil dat met  wat nabewerking altijd prima. Bernard en Marrit werden getrouwd door babs Klaas Politiek, iedereen luisterde weer ademloos, blijft toch wel één van de betere ambtenaren  als je het mij vraagt !! Het was een heerlijke zonovergoten dag, mooie foto’s gemaakt in de tuinen van Stania State en na de kerkdienst in Leeuwarden zat mijn taak er weer op.
Locatie: Drachten, Rottevalle Een vluggertje voor mij vandaag! Maar daarom niet minder geslaagd.. Brenda ophalen in een enorm lange limo (verrassing!) in Drachten en daarna door naar de Leijen in Rottevalle. Mooie plek, lekker buitenuit en op jezelf. Bij zo’n mooi strandje had de zon van mij ook nog wel een beetje mogen schijnen maar je kunt niet alles afdwingen. Een gezellige dag met vrolijke gasten, mooie foto’s geschoten in en rondom de Leijen.
Locatie: Leeuwarden Vandaag mocht ik wederom bij de familie Switters op bezoek, voor de derde keer inmiddels! Wat mooi om 3 keer in 1 familie een bruiloft mee te mogen maken, wat een eer. Inmiddels een hoop bekende gezichten dus en dat werkt best fijn. Vandaag was het decor de muziekkoepel van de Prinsentuin, een mooi stekje om te trouwen. Natuurlijk maakten we foto’s met de klassieke Citroen uit de familie, inclusief een uitstapje naar Pieter zijn bedrijf Autobedriuw De Jager, erg leuk. De kerkdienst vond plaats in de Leger des Heilskerk, dat blijft toch ook mooi en uitgebreid, heel bijzonder. Een mooie dag, met gezellig wat bruidskinderen! Vier stuks in totaal, dus nooit saai. Een neus die leeg moet, champagne die getest moet worden, hele leuke momenten.
Locatie: Mildam, Noordwolde, Beetsterzwaag en Joure Regen! Op het moment dat we naar buiten wilden om foto’s! Dat is niet best. Het dreigde al maar als je dan echt naar buiten wilt en de buien  vliegen je om de oren.. wat moet je dan !? Daar staan we dan in het bos bij Katlijk, helemaal in de pronk, Riemer zijn Lieke opgehaald, helemaal mooi voor deze dag, heb je dat! Gauw een noodplan, naar het museum Belvedere in Oranjewoud. En daar kun je best leuk foto’s maken! Het was alweer jaren geleden, maar als back-up hou ik hem zeker in gedachten. Het was weer een mooie dag, gezellige mensen, fotogeniek bruidspaar, en wat een fantastische locatie de Oranjerie in Joure. Heel veel licht, lekker warm, mooie oude spullen als inrichting, hier kan ik ook wel vaker heen ! Superfoto’s geschoten; opmaken van de bruid, ophalen, reportage op de grond van het museum, leuk!                                            
Locatie: IJlst, Lemmer en IJsselmeer Het IJsselmeer op vandaag met de Siloam! Dat is ook weer eens wat anders zeg. Trouwen op het dek van deze boot, in de zon, aangemeerd in Stavoren, prachtig. Het was soms wel een uitdaging om foto’s te kunnen maken in de beperkte ruimte maar dat is toch weer mooi gelukt. ’s Ochtends naar IJlst voor het opmaken en ophalen van de bruid, en ook foto’s maken in deze mooie stad. Prachtig hoor, en daarna door naar Lemmer, de boot op. Wat een gezelligheid en openheid. De kerkdienst was terug in IJlst en daarna door naar de Stolp voor een heerlijk feest!
Locatie: Leeuwarden Het trouwseizoen 2017 is voor mij weer begonnen! De camera’s weer gepakt, de batterijen vol en kaartjes leeg, helemaal weer ingelezen in de nieuwste snufjes en gadgets aangeschaft en vandaag mocht ik weer los bij het bijzondere huwelijk van Bernard en Munkhtuya. De van oorsprong Mongoolse Munkhtuya woont al jaren in Oostenrijk en via internationale damwedstrijden viel ze voor Bernard en dat mocht vandaag vastgelegd worden in hun huwelijk. Erg leuk omdat het voorzien was van diverse Mongoolse gebruiken en klederdracht, het maakte een mooi plaatje! Het was een thuiswedstrijd, in Leeuwarden, 3 uurtjes voor mij vandaag, maar weer heerlijke foto’s geschoten zoals deze van het bijwerken van de make-up voor de fotoshoot. Prachtig met die spray en allemaal toekijkende dames die meer moesten weten van wat er gebeurde!
Vanwege drukte heb ik van mijn trouwerijen in 2016 niet elke keer een verslag kunnen maken. Vanaf 2017 zal ik weer proberen een totaalverslag te doen! Blijf vooral meelezen!
Locatie: Leeuwarden en Groningen Een zalige dag! Nieuwe vrienden gemaakt, wat een te gekke dag. Alles kon, niks te gek, wat een vrolijkheid. ’s Ochtends in Leeuwarden bij Nathan en Jorinda beide aankleedfoto’s gemaakt en na het ophalen foto’s gemaakt in smullerij De Malle Molen. Bijzondere locatie voor een bruidsshoot maar ja, als je elkaar daar hebt leren kennen, waarom ook niet! Daarna naar Groningen, trouwen in het stadhuis en daarna feest vieren. Deze dag zal me nog lang bijblijven. Geknuffeld door de bruidegom na het trouwen, een maffe selfie met het bruidspaar gemaakt en de mannen en de vrouwen als een soort slagveld elkaar laten bestormen, het was echt te gek! Altijd jammer dat aan zo’n dag een einde komt, maar ja.. Ik heb weer heerlijk genoten, van de dag zelf uiteraard maar ook van de foto’s, van de blijdschap. Mooi. Fotografisch Hoogtepunt: Onmogelijk 1 foto aan te wijzen, zoveel moois, zoveel vrolijkheid. Terwijl ik achter het bruidspaar aan reed, zag ik ze een selfie maken! Die er nog weer even bijgezocht, op de één of andere manier weer een hilarisch moment 🙂
Locatie: Leeuwarden, Oenkerk Zon! Dat willen we graag op een trouwdag en wat een mooie dag met Wietse, Miranda en hun 3 jongens. En het blijkt maar weer.. als de kinderen het mooi hebben, heb je het zelf ook mooi. Op het terrein van Stania State hebben we prachtig foto’s kunnen maken, de mannen vonden de enorme slee en de parktuin prima, een touw in de boom zorgde voor eindeloos plezier! Later op het springkussen gingen de mooie kleren uit maar hier hebben ze alles nog mooi aan en nog redelijk schoon. Getrouwd werden ze door Klaas Politiek en toen de BBQ aan ging, zat mijn dag er weer op. Fotografisch hoogtepunt : zeker met Niels, Ruben en Erik, slingerend aan de boom, leuk !
Locatie: Stiens, Garijp, Tytsjerk, Leeuwarden, Burgum, Earnewâld, Garyp (in die volgorde) Zo wat een plezier vandaag, Hendrik en Hilda hebben samen een hoop lol en dat is te zien! Lachend toen Hendrik zijn Hilda ophaalde, lachen bij de trouwreportage, humor thuis, gieren brullen bij de trouwceremonie, zowel bij Klaas Politiek (uiteraard!) in het gemeentehuis van Burgum maar zelfs in de kerk een hoop plezier, en dat zie je op de foto’s heel mooi terug. Wat een mooie dag, wat een gezelligheid en een vriendelijke mensen, iedereen deed ook zo heerlijk mee, prachtig geslaagd al zeg ik het zelf. Fotografisch hoogtepunt schoot ik op het bordes van het gemeentehuis. Als het gezelschap het leuk vind mag ik graag wat gekke groepsfoto maken en dat ging vandaag zeer gesmeerd. Alleen de beppes op de voorgrond hebben het idee geloof ik niet gesnapt, fantastisch die 2 op de voorgrond !
Locatie: Buitenpost, Augustinusga Mooi..zo laat in het jaar trouwen, dat is altijd spannend! En regenachtig werd het.. een mooie herfstdag met buien en daarnaast ook nog zonneschijn! De sfeer in de foto’s en bij de gasten was in elk geval lekker warm. We pendelden wat heen en weer vandaag tussen Buitenpost en Augustinusga, gelukkig lag het allemaal vlak bij elkaar. Foto’s maakten we in de kerk waar later ook getrouwd werd en nog even buiten, we werden al gauw door de regen de auto weer ingejaagd. Gelukkig waren Geert en Etje supervrolijk en dat zie je terug in de foto’s! Geert had niet eens een echt aanzoek gedaan en dat mocht hij vlak voor het JA-woord dus alsnog even doen van de ambtenaar, het leverde allemaal mooie foto’s op. Twee lieve bruidsmeisjes mee en het plaatje was compleet. Nog wat foto’s bij Strandheem in de avond en mijn taak zat er op. Een mooie afsluiter van mijn trouwseizoen 2015. Heerlijk nagenieten nu… Fotografisch hoogtepunt: Aankleedfoto’s? Niet iedereen heeft er een beeld bij. Ik vind het altijd super, de ochtend momenten bij ouders thuis, een mooi begin van de dag en van het album. Geert werd aangekleed door heit en zus, Etje was bij mem, heerlijk. De bruidsmeisjes vonden het hilarisch allemaal, prachtig !
Locatie: Sneek, Terherne Mijn oud collega Rima trouwde vandaag met haar Reno en ik mocht de foto’s maken! Wat een hilarische dag, één om te onthouden! Het werd een dag zoals ik me Rima herinner; vurig, vol emotie, veel humor en bijzondere hektiek. Zo zal ik nooit weer vergeten dat ik het bruidspaar ineens kwijt was omdat er een locatie in de planning geslopen was die ze even vergeten waren mij te melden. Zo stond ik bij Tsjerke in Terherne terwijl hier nog een heel ander bruidspaar met gezelschap aanwezig was. Ik dacht dat ik gek werd! Gelukkig duurde de ophef niet lang en kon ik al snel weer bij het gezelschap zijn. Het was een dag vol emotie en wat heb ik gelachen. Ik zou op tijd in de ochtend aanwezig zijn om het aankleden te fotograferen. Kom ik bij Rima thuis, jurk al aan!! Na het burgerlijk huwelijk werd er getoast, maar Rima had de champagne al weggetikt voordat iedereen klaar stond. Ik hield het bijna niet droog, hilarisch! Het was een warm gezelschap en zo werd het al snel gezellig. Een dag om te onthouden. Fotografisch hoogtepunt: Machtig.. Rima die de jurk al aanheeft voordat ik foto’s kan schieten, de drank al op heeft en bijgeschonken moet worden. En een mooi moment in Tsjerke voor de groepsfoto.

Archief

Nog verder terug lezen? Ga naar onderstaande pagina: Trouwblog Archief

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *